BOUTIQ'BAR BLOG

A régió legdrágább koktéljával nyitott a Boutiq’Bar

Budapest, 2010. március 19. - Évekig külföldön vezető bárokban dolgozó és világsztároknak mixelő magyar bartenderek, Kocsis Lilla és Nagy Zoltán, a hazai koktélkultúra fellendítésére exkluzív koktélbárt nyitottak. A Boutiq’Bar tegnap esti zártkörű nyitóeseményén a bár bemutatása mellett meglepetésként Közép-Kelet Európa legdrágább koktélját, egy különleges Daiquirit szolgáltak fel.
 
 

 „Magyarországon komoly hagyománya van a minőségi italfogyasztásnak, viszont kiváló nemzeti italspecialitásainkban rejlő lehetőségeink ellenére a kevert italok kultúrájának színvonala jelentősen elmarad a világ egyéb pontjain tapasztalható szinthez képest. Célunk, küldetésünk, hogy ezt megváltoztassuk. A rohamosan fejlődő gasztro-kultúra részeként ideje ennek a területnek is megközelítenie a nemzetközi szintet és kialakítani önálló arculatát. Ennek a szándéknak a megvalósulása, egyben eszköze a Boutiq’Bar” – mondta el a megnyitón Nagy Zoltán, a Boutiq’Bar ügyvezetője. Az itallap szinte zavarba ejtően gazdag kínálata a megnyitó alkalmából egy igazi különlegességgel bővült: Nagy Zoltán, a Boutiq’Bar vezető mixere elkészítette Közép-Kelet Európa legdrágább koktélját, egy exkluzív és egyedi Daiquiri-t!

 
A közel  30.000 forintba (28.500 Ft) kerülő gasztro különlegesség a létező legkiválóbb alapanyagok felhasználásával készült: a Kubán kívül a világon elvétve található 15 éves Havanna Club rumot, a madagaszkári vanília babból a Boutiq’Bar titkos eljárása alapján nyert vaníliát, a brazil lime-ot, és a legtisztább, Weserbergland érintetlen tájának mélyéből származó Cave H20 forrásvízből készült jeget keverte Nagy Zoltán hibátlan egésszé. A készítés és szervírozás során az alkotóelemekhez méltó eszközök tették teljessé a Daiquiri-t: a koktél egy 1905-ből származó Lehmann Brothers sékerben készült, majd 1920-ból származó kristálypoharakba került és egy kézzel készített ezüst szúrópálcikával egészült ki.
 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://boutiqbar.blog.hu/api/trackback/id/tr151852187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása