BOUTIQ'BAR BLOG

A hónapról hónapra népszerűbb Bartenders’Club a koktélos szakmát, párlat- és koktélrajongókat egyaránt megmozgató Boutiq’bar-ban tartott klubestjének témája ezúttal a brazil Ypióca cachaca és a cukornádpárlatból készíthető rendhagyó koktélok voltak.

A cachaca története jó 400 évvel ezelőttre nyúlik vissza, sőt a legújabb kutatások szerint az első tengerész-fejadagok illetve mojito-k is cachacából készültek. A cachaca és a caipirinha egyértelműen Brazília szimbólumai, az ország éves termelése jelenleg megközelíti a 2 milliárd litert.
Az Ypiócát gyártó Telles család 1846 óta a legnagyobb tradícióval bíró cachaca gyártó Brazíliában. Jelenleg az 5. generáció irányítja az 6 modern lepárlót, így a cég a világ legnagyobb cachaca lepárlója. A párlathoz felhasznált cukornád 100%-a saját területekről származik. 6 ezer hektáron, 20 ezer alkalmazottal munkálkodnak, ahol 7000 kézműves segédkezik az üvegek szalmával való bevonásában.
Magyarországon kapható típusai:
Ouro: 2 évet érlelődik balm-fa hordókban.
Prata: 2 évet érlelődik freijo nevű speciális fahordóban.
Ypióca 150
1996-ban mutatták be, a gyár alapításának 150. évfordulója alkalmából. 6 évig érlelt cachaca, melyből 3 évet balzsamfa, 3 évet tölgyfa hordókban tölt. Különlegesen selymes ízű, aranyló színű párlat.
A Bartenders’Club legnépszerűbb receptjei a következők voltak:
The original Ypióca caipirinha
50ml Ypióca prata cachaca
fél lime cikkekre vágva
2 kanál fehér nádcukor
Elkészítés: a lime-ot törjük a séker aljában a cukorral, majd rátöltjük a cachacát és erősen sékeljük kocka jégen. A sékelt jéggel töltjük rocks pohárba.
 
Pinga sour
40ml Ypióca ouro
15ml créme de cassis
25ml citromlé
10ml cukorszirup
2-3 öntés angostura
Elkészítés: sékeljük kocka jéggel és rocks pohárba öntjük vagy duplán coupet-ba szűrjük.
Dísz: lime cikk
 
Aki kihagyta a brazilok nemzeti italát bemutató programot, ne csüggedjen, hiszen a következő klubest szintén egy egzotikus témával tér vissza, a Sailor Jerry fűszeres rum társaságában.
 
Időpontja 2010. június 7. hétfő
Jelentkezés és regisztráció: info@boutiqbar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://boutiqbar.blog.hu/api/trackback/id/tr252021096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása