BOUTIQ'BAR BLOG

A júliusi Bartenders’Club klubestje, ezúttal rendhagyó módon két nagyon izgalmas, de alkoholmentes alapanyagot választott témájául. A koktélos szakmát, párlat- és koktélrajongókat egyaránt megmozgató estén természetesen nem (csak) az alkoholmentes koktéloké volt a főszerep, sőt a Boutiq’bar kivételes párlatkínálata is kiemelt szerephez jutott.

Az egyik alapanyag a gyömbérsör volt, amit számos alkalommal kóstolhattak már a résztvevők más klubestek alkalmával.  A gyömbérsör eredete az 1700-as évek Angliájában keresendő, ám vannak feljegyzések az 1790-es évekből, Észak-Amerikából is.

Az 1800-as években a sör alkoholtartalma 11% körül volt, ám egy 1855-ben hozott törvény Angliában ezt mindössze 2%-ra limitálta. Az értékes koncentrátumot ezért a gyártás során szódavízzel higították.

Az ital fénykorát a 1920-as években élte Amerikában, ami azonban az Alkoholtilalommal hirtelen megszakadt. Ugyanez a népszerűség Angliában és Kanadában majd 15 évvel későbbre tehető.

A gyömbérsör népszerűségének összeomlása teret engedett a különféle üdítő cégeknek, hogy elkészítsék a maguk gyömbérsörét: ginger ale és egyéb gyökérsör formájában. Köztük volt a Coca-cola, a Pepsi, és a Schweppes is.

A tilalom feloldása után az eredeti gingerbeer már nem nyerte vissza népszerűségét és csak egyike lett a sok, kupakos üdítőitalnak.

A Boutiq’bar kedvenc gyömbérsörös receptje:

 

 

Raspberry mule

40 ml vodka

20 ml Funkin málna püré

top gyömbérsör

3 lime gerezd

Elkészítés: longdrinkes pohárba építjük az italt.

Dísze: málna

 

A másik választott alapanyag a FUNKIN100%-ig természetes alapanyagú, mesterséges színezék- és tartósítószer nélkül készített gyümölcspüré volt. A Funkin volt az első Egyesült Királyság béli gyümölcspüré-brand, aki valóban magáévá tette és azóta is komolyan veszi a természetes alapanyag - no tartósítószer filozófiát.

A Funkin pürék gyártásához felhasznált gyümölcsöket akkor szüretelik le, amikor teljesen megérettek. Így minimális cukor hozzáadásával – ízenként 10% -tökéletesen konzerválható az érett gyümölcs aromája, ezáltal lehetőség nyílik a gyümölcsök optimális feldolgozására, tartósítószerek nélkül, a legintenzívebb ízek és színek megtartásával.

Felhasználási területei a konyhától - krémek, sorbet-k, mousse-ok, fagylaltok, desszertek, öntetek készítése - egészen a bárig – koktélok, turmixok, limonádék, shakek- készítéséig terjed. Felhasználásának gyakorlatilag csak a fantázia szab határt. 

 

  Passion-chili margarita lett a kedvenc Funkin receptünk:

 

40ml 1800 Tequila

20ml Funkin passionfruit püré

15ml Cointreau
20ml limelé

10ml Funkin passion szirup

3szelet csili

Elkészítés: az összetevőket erőteljes sékelés után pohárba töltjük.

 

 

Bartenders’Club estek sorozata a nyáron szünetel ugyan, de ősszel újabb izgalmas brandekkel tér majd vissza.

További információ: info@boutiqbar.hu

 


A bejegyzés trackback címe:

https://boutiqbar.blog.hu/api/trackback/id/tr32140785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása