BOUTIQ'BAR BLOG

A nyári szünet után visszatérő Bartenders’Club Boutiq’bar-ban tartott klubestjének témája az amerikai Maker’s Mark bourbon whisky és Maker’s alapú rendhagyó koktélok voltak. A Boutiq’ párlat- és koktélrajongó tábora kíváncsian és nagy figyelemmel kísérte végig a whiskyről szóló előadást és az azt követő koktélbemutatót.

A Maker’s Mark színe gazdag, csillogó, áttetsző ámbra, lángoló narancs árnyalatokkal.
45%-os, telt, zamatos, mégis delikát ízvilágú. Alapja 70% kukorica, 16% piros téli búza és 14% malátázott árpa. Az érlelésére használt kiégetett tölgyhordó hatására ízében különleges karamelles jegyek vannak, nyomokban vaníliával.
 
A Maker’s Mark whisky nevéből hiányzik az amerikai whikeyk esetében tradícionálisan használt e betű, ami egyrészt megkülönbözteti a többi bourbontől, másrészt a gyártó család skót gyökereire utal.
John Samuels Senior, a Samuels család őse, 1713-ban indult el Amerikába az első ír és skót kivándorlók között.
Bill Samuels a Maker’s alkotója 1953-ban vásárolta meg azt a lepárlót Burk’s Spring -ben, Loretto közelében, ahol a Maker’s-t ma is gyártják. Az első 19 üveg 1954-ben készült el, 1959 őszén kerültek forgalomba, 6 év érlelés után, prémium áron, amely megnehezítette az értékesítését.
Jelenleg már a VIII. generáció képviselője Rob Samuels is a Maker’s Mark világhírén dolgozik.
A Bartenders’Club legnépszerűbb receptje a Mile High Manhattan volt.
Összetevői:
40 ml Maker’s Mark
15 ml vanília likőr
15 ml top end narancs likőr
4-5 csepp abszint vagy ánizs likőr
Keverőpohárba töltsük jégre az összetevőket, keverjük át alaposan, majd szűrjük előhűtött ypszilon pohárba.
 
Az őszi whiskys bevezető után a következő Bartenders’Club a Beefeater gin társaságában tér vissza, számos információ és meglepetés társaságában.
 
Időpontja 2010. november 8. hétfő
Jelentkezés és regisztráció: info@boutiqbar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://boutiqbar.blog.hu/api/trackback/id/tr432397874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása