Nagy titok min múlik egy tökéletes koktél elkészitése. Egy kis időutazásra invitálva magam, úgy gondolom, alkimista szívesen lennék.
(Foto:Steering for North's.Flickr.)
Azon túl, hogy feljegyzéseket készítenék az örök élet elixírjéhez, a tökéletesség titkát ugyanúgy kutatnám. Az időutazásra sok módom nincs ugyan, de a bárpult mögötti tökéletesség keresése legalább ekkora kihívást jelent. Számomra mi a tökéletes koktél? Az, amelyik az évszakhoz, napszakhoz, hangulatomhoz leginkább illik. A koktél luxuscikk és ha elég gourmet hangulatban vagyok, akkor az adott pillanat luxusát megtestesítő koktélt akarom viszontlátni, tapintani, kóstolni, mint vendég. Amint azonban a bartender-alkimista szerepköröm a meghatározó be kell látnom, vendégem nem biztos hogy ugyanígy gondolja. Előfordul, hogy számára a koktél lehúzás, cukros, színes lé és ő csak pálinkát, de azt is tisztán vagy mojitot mert nincsisannáljobb. Ezt kóstolta már, ismeri és esze ágában sincs égetni magát, hogy olvasni kezdi az itallapot avagy uram bocsá megkérdezi, mi is az a crème de cassis. (Nem vagyok igazságtalan, de itt most kimaradt a pénzfaktor, a nem kockáztatok 1500-at valami ismeretlenre...)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.