BOUTIQ'BAR BLOG

Új és merész kísérletbe kezdett a Rézangyal csapata Nagy Zoltán, a Boutiq'bar tulajdonosának segítségével: pálinka alapú koktélokat kreáltak.

A bemutató estén a magyar mixervilág legelismertebb szakemberei, többek között Morafcsik Péter, Kis Antal és Hatvani Zília, őszinte lelkesedéssel töltögették az értékelő lapokat, miközben – ha úgy érezték – egy kis lime-mal, vagy a felhasznált üdítőitalok cseréjével változtattak az ízek összhangján.

"A pálinka koktélok kifejlesztésével és bevezetésével nem titkolt célunk, hogy azok között is rajongókra leljünk, akik nem szeretik a pálinkát. Másik fontos szempontunk az volt, hogy az általunk fejlesztett koktélok az ország bármely bárpultja mögött, sőt az egyszerűbbek akár otthon is elkészíthetők legyenek, ezért a fejlesztés során kizártuk extrém koktélos alapanyagok, mint például molekuláris kaviár felhasználását" – mondta Maros Róbert, a Rézangyal egyik tulajdonosa.

A rézangyalosok által diktált 2010-es pálinka koktél trendet két stílusirányzat jellemzi. Egyik azokat célozza, akik koktélozva pálinkáznának, vagyis úgy szeretnének új koktélokat kipróbálni, hogy nem igazán pálinkarajongók. Nekik fejlesztették a Hello Honey (Rézangyal mézes barack, vanília, narancs, citrom)  és a BooBoo (Rézangyal mézes barack, áfonyalé, lime) néven futó koktélokat.

A másik irányzatnak reményeik szerint a pálinka fanok lesznek szerelmesei, nekik olyan kombinációkat alkottak, melyben a markáns pálinka ízek új értelmezést kapnak. Ilyenek például a Creol (Rézangyal barrique törköly, kahlua, tejszín, vanília)  és a Sour55 (Rézangyal 55% kajszibarack, tojásfehérje, angostura, citrom, méz).

(Creol pálinkakoktél - kicsiben) 

A Boutiq'bar kedvence a Rosemary sling, amely az 55 fokos kajszibarack pálinkát és a rozmaringot gyúrja kifinomult egésszé.

Képek és az izgalmas receptek hamarosan!

Ivott már pálinkás koktélt?


A bejegyzés trackback címe:

https://boutiqbar.blog.hu/api/trackback/id/tr881865809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása