BOUTIQ'BAR BLOG

Kétségtelen, hogy ez a tavasz a whisky jegyében telik. Rengeteg program, kóstolás, teszt foglalkozott a témával, sőt voltunk abban a szerencsés helyzetben, hogy Cafe & Bar magazin single-malt tesztelésén túl ezeket a remek whiskyket használhattuk koktél alapanyagként is. Ez a tény bizonyítottan sokak számára felér egy szentségtöréssel, de bátrak révén nagyon élveztük a single malt koktélok nyújtotta pokol bugyrait.

Természetesen eszünk ágában nem volt pre-mixeket használni, ezért a receptek a pohárban is megőrizték a skót lepárlók munkáját és tudományát.

A sorból a Celtic Margarita különösen kiemelkedett. Alapja a 10 éves Talisker, amely Isle of Skye-ról származik. Színe sötét borostyán, illata enyhén mézes, íze sós, tőzeges, mérsékelten füstös, ugyanakkor utóízében krémes, borsos karakterek is felbukkannak. Mivel nem lehetne füstösségén szelídíteni, ezért olyan ízeket kerestünk, amik együtt tudnak működni vele. A Celtic Margarita esetében nem egy új találmányról van szó,hiszen az összeállítás kiindulópontja a tequila alapú klasszikus Margarita volt. Meglepő, hogy a tequila mutatta - általában - enyhén füstös-citrusos jegyek a Celtic Margarita esetében és Taliskerrel, markánsabban ugyan, de legalább ennyire jól működnek. 

 

Elkészítése:

50ml Talisker 10yrs

25ml Cointreau

15ml friss citromlé

Az összetevőket erőteljes sékelés után duplán szűrve előhűtött coupet-pohárba töltjük.

A só-kakukkfű kruszta nem nélkülözhetetlen, viszont remek visszautalás a származási helyre.

Férfias karaktere ellenére nemcsak szép, de finom is.

Figyelem! Nem a 'Veszítsük el magunkat!"-típusú esték itala!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://boutiqbar.blog.hu/api/trackback/id/tr741956774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása